Kategorie: Pekařské produkty

Složení

Hotové kynuté listové těsto 450 g
Cukr 200 g
Mletá skořice (nepoužívá se) 0,5 hodiny l.
Mletý kardamom (čerstvý) 0,5 hodiny l. (5 krabic)

Metoda vaření

• Cukr se mísí se skořicí a kardamomem. Pokud je kardamom celý, nejprve jej vyjměte z krabic. brousit v třecí misce a prosít.
  • Rozmrazte těsto, válejte jedním směrem. Vykrojte kruhy se sklenicí Roll každý do oválu, posypeme směsí cukru, roll znovu.
  • Dívky z Arnhemu
  • Velmi chutné!!

Poznámka

Kdo z nás nevyrobil sušenky z listového těsta s cukrem ?? Ukazuje se, že má jméno - \ "Arnhem dívky \". A Arnhem (město v Nizozemsku) je velmi krásný, starý a bohatý na historii.

Dívky z Arnhemu

Již od konce 9. století. na území Arnhemu byla římská osada, která se rychle rozrostla v poměrně velké středověké město. V roce 1233 udělil Otto II., Hrabě z Geldern, obecní práva Arnhemu. Výhodná zeměpisná poloha na pravém břehu dolního Rýna přispěla k rychlému rozvoji obchodu a v roce 1443 vstoupil Arnhem do hanzovního odborového svazu. V roce 1473 bylo město zajato burgundským vévodou Karlem Boldem a v roce 1514 jej dobyl z Burgundska Karel Egmond, hrabě z Geldern. V roce 1543 se Arnhem stal majetkem císaře Svaté říše římské Karla V., který dal nový impuls rozvoji města a vytvořil v něm Soudní dvůr vévodství. Španělský král Filip II. Zde zase založil účetní komoru. V roce 1579 se město připojilo k Utrechtskému svazu - svazu provincií severních Nizozemí proti Španělsku a v roce 1585 se stalo součástí Republiky sjednocených provincií. Arnhem byl dvakrát pod francouzskou okupací - v letech 1672-1674 a v letech 1795-1813

V roce 1944, během druhé světové války, v blízkosti Arnhemu provedly spojenecké síly vojenskou operaci „Market Garden“, která skončila úplným neúspěchem. Neúspěšný pokus o přistání zaútočil na jednu z nejkrvavějších bitev druhé světové války. Město bylo zničeno, téměř všichni vojáci zahynuli v bitvě. Tato událost zanechala obrovskou stopu v historii města a mnozí sem přicházejí navštívit místa připomínající tragédii, která se stala. Jedním z hlavních válečných památníků je most John Frost Road Bridge. Během operace Market Garden bojovali proti tomuto mostu britští výsadkáři pod velením plukovníka Johna Frosta. Most byl přestavěn v roce 1950 a pojmenován po odvážném britském veliteli. Na severním viaduktu mostu je pamětní deska a vedle ní památník věnovaný válečným událostem. Každé září, na oslavu výročí operace Market Market Garden, se na mostě v provizorním kině pod širým nebem promítá film Příliš vzdálený most natočený v roce 1977, který zachycuje vojenskou katastrofu, která se zde stala.

Přečtěte si úplně: 🔗

recept z časopisu „Culinary Workshop“ č. 8

Svettika
Omela, sušenky jsou tak domácí! Žádají tedy o racka! Ze série - „jednoduché a vkusné“!
Elena Tim
Gyyy, Smoothie, proč jsi včera nesnědl obláček?
Musíme udělat totéž. Jednoduché, čisté a velmi příjemné!

Zejména korálky ...
Jsem také takový hachuuu! Mám rád barvu

Kvaš
Jmelíjaké lahodné sušenky!
Omela
Svetlana, Nataša, dík! Je to jen, jo ... a je nemožné přestat !!

Citace: Elena Tim

včera jsi nejedl obláček?
Kanesh, odřízni nos od gulkinu.aktuální škádleno !!!

Korálky nedám .. IksklyuzIffff !!!

Citace: Omela
Kanesh, odřízni nos od gulkinu. aktuální škádleno !!!
A!
Ano, ano ... ano, ano, pokud jsem neodnesl ten mikroskopický kousek, který jste chtěli ukrást pro dítě Svavo, a odříznout ten normální, pro který jsem mimochodem poslouchal, sho, jsem mor, pak vaše dítě bych cha bych, obvykle bych, do domu bych nenechal bych! Zdálo by se: „Jdi pryč, tetičko, moje matka mi nedovoluje mluvit s cizími lidmi!“

Nežádám o korálky ... stejně je nenosím. Jen docela statný.
Tady je zhezh opravdu zhmotyara! Nedám to, štěrku, a to je vše!

Omela
Aaaaa ... tetičko ... nebij se .. dám všechno !!!!!

Citace: Elena Tim
sho jsem mor,
Ano ... stále těžko dýchám !!!!

lu_estrada
a nebudete bojovat a nebudete bojovat !!!!
Lyudochka, děkuji !!

Citace: lu_estrada
a nebudete bojovat
Jo, nefungovalo to, víš, schovávala se ... připravovala si houfnici.
Elena Tim
Dám ti průkaz a řeknu ti přesně, jak se jmenují
Volgas
Dívky z Arnhemu

© Mcooker: nejlepší recepty.