Mléčné bílky

sůl 4 g
med nebo melasa 1 polévková lžíce

Metoda vaření

• 1. Těsto: droždí rozpustíme v teplém mléce a smícháme s 200 g mouky a necháme na 2,5 hodiny kysnout (vložím do trouby se zapnutým světlem).

• 2. Těsto: do těsta přidejte med nebo melasu a v několika krocích přidejte 130 g mouky. Míchejte při nízké rychlosti po dobu 3-5 minut, dokud nebude hladký. Poté přidejte sůl a rozpuštěné máslo a pokračujte v hnětení při střední rychlosti dalších 5 minut.
  • Těsto se shromáždí v buchtě za pár minut po přidání oleje. Na konci hnětení se těsto stává elastickým. Nechejte kynout další 1 hodinu.

• 3. Tváření: Těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé části vytvořte 2 svazky - každý asi 15 a 20–22 cm. Nechte je 5 minut odpočívat. Poté na kratší škrtidlo položte kříž na delší kříž a udělejte 2 kroucení zleva doprava. Překlopte jej o 180 stupňů a stejným způsobem zabalte druhý konec svazku. Stejným způsobem vytvořte druhou cívku.

• 4. Prokazujte 45 minut a prvních 10 minut pečte na 200 stupňů. Poté snižte teplotu a připravte se (dalších 10-15 minut). Před pečením namažte závitky směsí mléka a žloutku.

Miska je určena pro

2 ks 250-260 g každý

Program vaření:

trouba

Poznámka

Bílé jsou prostě vzdušné. Řezou dobře, nerozpadají se. Velmi chutné s máslem, džemem, tvrdými a tavenými sýry.
Chuť k jídlu!

irza
Marinochka, Přišel jsem vás znovu navštívit. Po úspěšném seznámení s nedělními bochníky jsem se rozhodl po vás hledat něco jiného chutného. Chci něco bohatšího a sladšího. Nejprve upozornil na tento recept kvůli jménu. A dívám se na složení, takže je to podobné neděli, jen proporce jsou jiné. Existuje ale rozdíl v chuti?

py. sy. Nebo mi pošlete recept na máslovou sladkou housku do trouby
Kroutit
Irochka, dobrý večer! Drobek se v technologii hnětení mírně liší a struktura drobečku je hustší.
A pokud chcete máslo, dávejte pozor na mátově oranžové buchty. Mohou být vyrobeny jednoduše s vanilkou a těsto není obtížné a dostatečně rychlé. Rohlíky jsou velmi vzdušné, dlouho neudrží.